Sunday, September 6, 2009

Back to the USSR

Yine kaplumbaga misali sirtima evimi alip 8 ay icerisindeki ucuncu ulkeme geldim.
Su anda Kazakistan / Atyrau'da, kamptaki odamdayim.
Turkiye'de gecirdigim cok cok guzel 27 gunun ardindan iyice bosluga dusmus durumdayim. O yuzden bunalima girmemek icin kendimi zor tutuyorum (Ayrica su anda da Back to black dinliyorum :). Neyseki kendimi en kotu sartlara hazirlamistim ama bekledigimden daha iyi bir ortamla karsilastim.
Bir kac gune kalmaz sehir merkezindeki evime gecmis olacam. O zaman daha bir yalniz kalicam cunku tanidigim herkes kampta kaliyor.
Bu arada Atyrau'nun Hazar'in hemen kuzey kiyisinda, yaklasik 125.000 nufuslu, ufak ve ucuz bir sehir oldugunu; ayrica guvenlikten yoksun oldugunu soylememde fayda var. Hava karardiktan sonra tek basina disarida yurumek tehlikeli ki bu biraz benim detoks olayima yardimci olacak gibi.
Neyse artik daha cok bilgisayar basinda vakit gecirecegime gore bu blogu da daha aktif olarak guncelleyebilirim.
Baku'den bahsetmedim ve bahsetmeyecegim cunku 5 para etmez bir sehirdi. Uzerine daha fazla dusunmeye degmez. Ama Atyrau ve Kazaklar uzerine konusulmasi gereken insanlar olacak. Ilerki gunlerde bol bol foto ve bilgi vericem.
Gecen cok keyifli, duygusal tatilimi ve Istanbul'u cok ozleyecegim. Hep gecen gunleri ve olaylari dusunerek depresyona girmekten korkuyordum ama dun annemin telefonda Emre Kongar'in kitabindan yaptigi bir alinti herseyi degistirdi. Kitabi aldim ama henuz okumadigim icin annemin soyledigi sekilde aktariyorum.

"Gecirdigim guzel gunler ve anilar hayatimda 3 kere mutlu olmami sagliyor. Once yasayacagim seyleri planlarkan duydugum mutluluk; yasarken duydugum mutluluk ve sonrasinda o guzel anilari ve gunleri tekrar dusunurken yasadigim mutluluk"

No comments: