Wednesday, February 4, 2009

Baslarken





























Sonunda yazicak ve resim ekleyecek bir bilgisayar bulabildim. Henuz bir laptop alamadigim icin baskalarindan dileniyorum mecburen. Adamlarda kredi karti olayi yok denecek kadar az, ayrica laptoplarin tamamina yakini rusca isletim sistemli!!
Neyse anlatmaya baslayim artik. Baku'den ilk geldigim gun gayet vasat (hatta kotu) bir otele, planlama muhendisi bir arkadasin odasina yerlestim. Otelde acayip bir sekilde sadece tuvalette internet cekiyordu. O yuzden siklikla tuvalete giriyordum :P bir hafta icerisinde 2 oda degistirdim otelde ve en sonunda evime yerlestim. Su anda 5 metre tavanli, 4 odali devasa evimizde 3 kisi kaliyoruz. Neyseki ev surekli tertemiz, simsicak. Digiturk' umuz bile var :)
Is yerine sabahlari araba gelip birakiyor. Is yerinde surekli mobilize durumdayim, herhangi bir masam yok. Ama Tekfen'deki ithalat ihracatcilarin genel kaderinin bu oldugunu biliyordum. Yinede keyfim yerinde. Gun icerisinde en fazla 2 saat aktif isim oluyor. Gerisinde muhabbet, cay ve sigara..
Is cikislarinda anlasmali bir Turk lokantasina yemege gidiyoruz, ordan da metroyla eve..

Tiflis'den biraz bahsetmek gerekirse (daha biraz bahsedicek kadar bilgim var); insanlari cogunlukla lazlara benziyor, kocaman burunlari var ( benim gibi ), ingilizce bilen sayisi pek az, iki bulvar disinda binalarin cogu eski ve yikik cunku paralari yok, dindarlar!! Zaten para edecek hicbir seyleri yok. Her tarafta kumarhane var, bakkalda bile!!! Gece hayati bu fakirliklerine ragmen gercekten cok iyi. Ciddi anlamda kaliteli barlari ve cafeleri var ve iyi muzik caliyor. DJ olayindan ziyade canli muzik calan yerler fazlalikta. Beni tek hayal kirikligina ugratan en buyuk sey Beatles Bar'in techno ve R&B calan bi mekan olmasi :D
Neyse size buranin en buyuk kilisesinin, en cok takildigim barin ve bi kac guzel binanin fotograflarini koyuyorum. Zamanim oldukca anlatmaya devam edecegim..

No comments: