Wednesday, February 25, 2009

Acayiplik


Oncelikle "Turkiye'de cok fazla kiro var yaaaa" lafini ozumsemis insanlar kesinlikle Tiflis'e gelmeliler ki donduklerinde o kirolara sarilip ozlemlerini gidersinler..

Tamam bizde de sokakta yuruken cekirdek yiyenler; ozellikle askerde bi kosede oturup ufak capli cekirdek kabugu tepecikleri yaratanlar var. Ama her yerde de yapilmaz ki bu densizlik!!! Bari metroda yuruyen merdivenden inerken, yolculuk ederken, apartmanda asansor beklerken, sinemada bilet kuyrugundayken yeme su zikkimi; yiyorsan da kabugunu yerlere atma degilmi!! Yok kardesim, mutemadien her tarafta kabuklar, bos "Tadim" ambalajlari vs..

Onu gectim, sokakta tukurmeye geldim. Sagolsun Gurcu dostlarim, yolda yururken kafami asagi eydigim her anda beni balgam goruntusuz birakmiyorlar. Belkide memleket hasretiyle yanip tutusmayim diye yapiyorlardir. Hatta yukarda bahsettigim o cekirdek yenilen kapali mekanlarda da tukuruk eylemlerine hic utanmadan devam ediyorlar..

Diger bir kendini bilmezlik de genc arkadaslarin olur olmaz yerlerde (ozellikle kalabalik ortamlarda) cep telefonundan bir muzik acip, hoparlorun sesini sona getirip, hatta avuclarinin icine alip (subwoofer havasi vererek) ufak capli djlik deneyimleri yasamalari :)

Cogunuza bahsettigim gibi araba fiyatlari burada ciddi anlamda ucuz. Yaklasik 10000 dolara 2002/2003 model bir cip (mesela Cherokee) alabiliyorsunuz. Pekala bir kaza yaparsaniz ne oluyor?!? Ayni sekilde arabayi kullanmaya devam ediyorsunuz. O yuzden arabalarin %50 sinde on ya da arka tampon yok, camlari kirik ve koli bandiyla kapatma yontemi mutemadiyen uygulaniyor ( polis arabalari da buna dahil ).

Unutmadan, dilencilere para vermek cok onemli!!!! Yasli-genc, sakat-saglam farketmez :)

1 comment:

John Winston Lennon said...

ulen krolardan bahsetmişsin,kendi fotonu koymuşsun.ne iş?